Boswandeling 5de lj.

Donderdag 4 oktober ’18 trok de 5de klas naar het bos. Ex-meester Robin ging mee op natuurexploratie. Na het bekijken van de landbouwgewassen werden enkele soorten bomen gedetermineerd. Tussen de overvloed aan beukennootjes vonden we ook 2 soorten wantsen en een loopkever. Een groepje ruimde ondertussen ook alle zwerfvuil op. De vondst van een dwergspitsmuis was speciaal. Aan de Vierschaar zochten we silexen (vuurstenen) en ijzerzandstenen. Ook de puddingsteen werd gevonden ! Porseleinzwam, honingzwam, reuzenzwam, gele knolamaniet…ken je ze nog ?  En wat kon je met de gedroogde tondelzwam doen ?… Doorklikken op de foto voor de volledige reeks.

Op weg naar het Kluisbos langs de Vogelzang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *